Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
2 dl langyos tej
1 kocka élesztő
3 EK cukor
1 tojás
pici só
4 tijásfehérje
40 dkg orcukor
1 EK ecet
durvára vágott dió, mazsola, csokidarabkák
1,5 dl amaretto
*
Elkészítés:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is.
Jól kidagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az amarettóba beáztatjuk a diót és a mazsolát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és az ecettel.
A megkelt tésztát 2 felé váguk és kisodorjuk.
A kisodort tésztát megkenjük a fehérje kemény habjával és megszórjuk a beáztatott dióval és mazsolával és csokiforgáccsal.
Feltekerjük, szeletekre vágjuk és paprral bélelt tepsibe rakjuk.
170 fokon 30-35 percig sütjük.
Még forrón megszórjuk porcukorral.