Hozzávalók:
6 tojás
45 dkg liszt
60 dkg cukor
20 dkg vaj
5dkg cukrozatlan kakaópor vagy 2 kanál karobpor
3 dcl tej
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 citrom leve és héja
bármilyen lekvár
*
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját habosra keverjük 30 dkg cukorral , majd hozzáadjuk a kakaót, a tejet , a lisztet , a margarint és a szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütöben tűpróbáig sütjük. Közben a 6 tojás fehérjét 30 dkg cukorral kemény habbá verjük. ( hozzáadjuk a citrom levét és héját) . Megnézzük a sütinket, , és ha már nem ragad a tészta, kivesszük a sütőből , tetejét megkenjük a lekvárral , majd elsimítjuk rajta a habot, megszórjuk tortadarával, én most kevés karobport szórtam rá, visszatoljuk a sütőbe, amíg a hab kissé megszárad a tetején .
A karobporról annyit megjegyeznék, hogy én azért használom, mert a fiam allergiás a kakaóporra, ez pedig nem allergizál.