Habos halmozás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Habos halmozás

Habos halmozás

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 tojás,
20dkg cukor a tésztához és 25dkg cukor a tojáshabhoz.
12dkg vaj
8 kanál tej
citromhéj
25dkg liszt
fél sütőpor
dió,mák vaqy gyümölcshalmok
Jelen esetben félbevágott öszibarackot használtam , 15 db -ot felezve.
/ ha diót vagy mákot használok,akkor 10-10 dkg dió-mák és 10-10dkg cukor,citromhéj,van.cukor és 2-3 ev.kanál tej.Ezeket elkeverem és kis halmokat rakok a tésztába kb úgy ahogy majd a szeletek lesznek./

*

Elkészítés:

A 4 tojássárgáját a cukorral  a vajjal habosra keverem,hozzáadom a tejet,,citromhéjat és a sütőporos lisztet.Átkeverem robotgéppel habosra a masszát és zsírozott lisztezett tepsibe öntöm és kirakom vagy gyümölcs halmokkal vagy dió vagy  mákhalmokkal,amelyeket előtte  tejjel összekeverek és citromhéjjal és van.cukorral ízesitek.. és 170 fokon előmelegített sütőbe 30-35 perc alatt megsütöm.
Addig gőz felett a tojások fehérjét  25dkg cukorral habosra verem.Vigyázat a tojásos edény alja ne érjen a forró vizbe!.
Amikor a tészta kisült,rákenem a tojáshabot és visszatolom a sütőbe száradni 10-15 percre 50 fokon.
Vizes késsel ha kihült felszeletelem.
Ennél a süteménynél félbe vágott öszibarackokat használtam.Szilvával is nagyon finom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habos halmozás