Habos diós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rudi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Habos diós

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg margarin
4 db tojás
10 dkg porcukor
1 tasak sütöpor
2 vaníliáscukor
1 db citrom
1 dl kevés tejföl
30 dkg házi barack- vagy ribizlilekvár
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió

*

Elkészítés:

Elkészítjük a linzertésztát:
Egy tálba teszünk 35 dkg lisztet, 25 dkg margarint,  4 tojássárgáját, 10 dkg porcukrot, 1 sütöport, 1 vaníliáscukrot, egy citrom reszelt héját és kevés tejfölt. Jól összegyúrjuk. Egy lapot nyújtunk belöle, ill. egy kivajazott- lisztezett tepsibe belenyomkodjuk, szépen egyenletesen. Ezután elömelegített sütöben félig megsütjük, kb.10 perc.
Ezután megkenjük jó vastagon házi barack- vagy ribizlilekvárral.
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg kristálycukorral, 1 vaníliáscukorral felverjük kemény habbá.
Ezután hozzáadunk 18-20 dkg darált diót.
Majd összekeverjük és a tésztára kenjük.
Ezután még jó 10 percig sütjük, míg a diós hab megpirul és megkeményedik a tetején.
Kihütjük és hosszúkás szeletekre vágjuk.

Habos diós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habos diós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!