Hozzávalók:
30 dkg vaj
3 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
6 db tojás (nagy)
reszelt citromhéj
15 dkg kristálycukor
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
70 dkg cseresznye.
*
Elkészítés:
Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapirral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát.
(Kevesebb cukorral is finom.
) A cseresznyét egy ek kukorica keményítőbe forgattam, így nem ázik el a tészta.
Ezután szórjuk meg a cseresznye felével, majd öntsük rá a maradék tésztát.
A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék cseresznyével.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb.
35-40 perc alatt süssük készre.
(én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem.
Az utolsó 10 percben kerül rá a hab.
Majd 100C °-on még 10 percig szárad a hab rajta.
A hab tetejére, bodza lével, megfestett kevés habot simítottam, majd egy kicsit villával csúcsosra felhúzgáltam.
Meggyel is készülhet.