Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményitö
150 cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
10 dkg vaj
1/2 csomag sütöpor
KRÉM
250 ml tej
200 ml tejszin
10 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
csipet só
30 g liszt
1/2 citrom reszelt héja
2 kanál citromlé
1 cs. zselatin fix vagy 2 kévéskanál étkezési zselatin kevés langyos vizben feloldva
*
Elkészítés:
-a tojások sárgájat habosra keverjük a cukorral
-hozzáadjuk a puha vajat
-majd lassan a többit
-legvégül a tojások fehértje keményre vert habját
-kivajazott ,lisztezett 25x 35 tepsibe simitjuk
-165 fokon 25-30 perc alatt megsütjük
Krém
-a tejet +liszt +cukor elkeverjük
-állandóan keverve kemény krémet fözünk
-letakarva fóliával kihütjük
-miután kihült belekeverjük a többi hozzávalót
-a tejszint kemény habbá verem a zseletinnal majd ősszekeverem a kihült lisztes krémmel
a kihült tésztát ketté vágjuk és megtöltjük a kémmel
-kis idöre hütöben pihentetjük
-ha a krém megdermd porcukorral megszorjuk, ,szeleteljük,tálaljuk