Habos almás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szimonetta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

tojás, porcukor, Ráma, tej, liszt, sütőpor, alma, vaniliáscukor, fahéj, mandula

*

Elkészítés:

Habos almás
5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg rámával, 12 kanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy sütőport. Tepsibe simitjuk és félig megsütjük.
2 kg almát megreszelünk, cukorral, vaniliáscukorral fahéjjal kicsit megdinszteljük. Belekeverünk 2-3 kanál buzadarát. Ezt a tepsibe lévő tésztára simitjuk. 5 tojásfehérjét felverünk kemény habbá, majd a belekeverünk 25 dkg porcukrot, és az almára simitjuk. Visszatesszük a sütőbe, kicsit száritani. Tetejére szórhatunk darabolt mandulát, diot, ezzel együtt száritjuk.

Habos almás