Hozzávalók:
A tésztához
3 tojás
80 g cukor
60 ml olaj
60 ml hideg víz
150 g liszt
1 mk sütőpor
Almás részhez
2 cs vaniliás pudingpor
50 g cukor
500 ml jó minőségű almalé ( vagy jó minőségű alma tea, illetve feférbor)
3 db közepes méretű, savanykás alma
Tetejére:
500 ml habtejszín
őrölt fahéj
1 cs habfixáló ami el is maradhat ha Hulala tejszínt használsz
*
Elkészítés:
Elkészítés : A tésztához tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport.
A tojások fehérjét keményre felverjük.
A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.
A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot, és óvatosan beledolgozzuk.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 15 perc alatt világos szőkére megsütjük.
Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét.
A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral.
A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet, és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk.
Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk az almazseléhez, és elkeverjük benne.
A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet, és szép egyenletesre elsimítjuk.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és utána folytatjuk tovább.
Felverjük a tejszínt, amit a kihűlt almazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk, és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.
Az almalevet és jó minőségű alma teával váltottam ki.
De legközelebb, fehérborral fogom elkészíteni.