Hozzávalók:
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 db tojás ( ebből 1 tojás kell a kenéshez )
1 pohár kefír
1 dl étolaj
6 dkg cukor
csipet só
1 dl tej
20 dkg reszelt sajt ( a megkelt tésztára és az összetekert kifli tésztára is kell szórni )
a krémhez:
20 dkg ráma margarin
3 dkg só
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
Majd a hozzávalókkal kelttésztát dagasztunk.
Kelesztjük kb. 30 percig.
Ha megkelt, a tésztát 4 részre vágjuk.
1 adagot elveszünk belőle és azt kettévágjuk.
2 db kb. 30 cm-s korongot nyújtunk belőle.
Az egyik korongot megkenjük az előre habosra kavart
sós margarinnal. Szórunk rá reszelt sajtot, majd ráborítjuk a második lapot.
8 részre vágjuk, és a szélesebbik részétől kezdve kifli formára tekerjük.
A tepsiben még 15 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A további 3 adaggal ugyanígy járunk el.
32 db kifli lesz belőle!