Habkonnyu eperlekváros bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Habkonnyu eperlekváros bukta

Recept leírás:

Hozzávalók:

6O dg simaliszt
5 dg porcukor
3,5 dl tej
O,5 dl olaj
1 tojás
csipetnyi só
eperlekvár
2,5 dg friss éleszto
olaj a lekenéshez

*

Elkészítés:

A kenyérsuto aljába beleontom a tejet, olajat, kicsit felvert tojást,  hozzáadom a csipetnyi sót.
Ráontom a lisztet, amibe elotte belekevertem a porcukrot, majd a tetejére csipegetem a friss élesztot. Bekapcsolom, másfél óra után habkonnyu tésztát kapok, amit kockákra vágok és megtoltom az eperlekvárral. Jól pakoljuk be a lekvárt, mert szeret kiszaladni 🙂
Sutopapírral bélelt tepsire rakom, kelesztem még fél órát majd 18O fokon 20-25 perc alatt megsutom.
Ezek az unokáim nagy kedvencei, hiába próbálok ki más receptet, ehhez kell mindig visszatérnem.
Ebbol az adagból 32 darab bukta lesz.

Habkonnyu eperlekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habkonnyu eperlekváros bukta