Hozzávalók:
2 tojás
22 dkg. kristálycukor
45 dkg hámozott, reszelt cukkini
1 dl. étolaj
35 dkg. liszt
10 dkg darált dió
1 marék durvára vágott dió
10 dkg. mazsola
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál sütőpor
fel kávéskanál só
*
Elkészítés:
A cukkinit besózzuk, hagyjuk állni kb.
1 órát, majd jól kicsavarjuk.
Ha így járunk el, akkor nem lesz nehéz, vizes állagú a tésztánk, mert nem áztatja el a cukkini.
A mazsolát kis tejjel vagy sima vízzel leforrázzuk, hagyjuk állni, majd leszűrjük.
A lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, mazsolát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd az őrölt diót és durvára vágott diónak a felét, a cukkinit, legvégül a lisztes keveréket.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, majd megszúrjuk a tetejét a maradék vágott dióval.
150 fokon, hőlégkeverésen (vagy 170-180 fokon ealsó-felső sütésen) előmelegített sütőben piskóta módra tűpróbáig sütjük.