Hozzávalók:
15dkg tojásfehérje,60dkg kristálycukor,víz
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéhez a cukor 1/4 részét vagyis 15dkg-ot adunk,ezzel fogjuk felverni kemény habbá,de majd csak később.
A többi cukrot egy lábasba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá ami éppen ellepi.Feltesszük főni közepes lángon,ne kevergessük csak az elején.
Kb 15perc múlva végezzünk egy próbát a két ujjunk között,hogy szálasodik-e a cukorszirup, vigyázzunk a cukor ne csapódjon ki.Kb 30perc alatt jó.
A fehérjét addigra kell kemény habbá verni.
Ezután a forró szirupot szép lassan csurgatva verjük tovább a habunkat legalább még 5-10percig.Nagyon kemény habot kell kapnunk.
Ezután habzsákba töltjök és sütőpapirral bélelt tepsibe karika formákat nyomunk.
2órán keresztül 60-80 fokos sütöben szárítjuk.
Egy kis fantáziával más formákat is készíthetünk.Én most hosszúkásat is csináltam,aminek a tetejét cukor nélküli darált dióval szórtam meg,és száradás után csokival csurgattam le.