Hozzávalók:
4 tojásfehérje
36 dkg porcukor
cukorgyöngyök a díszítéshez (de ez nem fontos)
*
Elkészítés:
24 dkg porcukrot annyi vízzel, ami épp ellepi, sűrűre főzünk.
Kis lángon, nehogy karamellizálódjon, és keverni sem szabad!!
Én kb.
25 percig hagytam kislángon.
Közben a fehérjét a maradék cukorral (12 dkg) kemény habbá verjük.
Lassan csurgatva hozzáadjuk a gyöngyöző felfőzött cukrot, majd tovább verjük.
(Nekem teljesen kemény lett a tojásfehérje…) Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat készítünk.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokonszárítjuk, (150 C-fok körül, én a gáz 1-es fokozatán sütöttem, szárítottam) amíg teljesen átsült.
Ha díszíteni akarjuk, még mielőtt a sütőbe rakjuk, szórjunk rá cukrot, ki hogy szereti.
Akkor jó, ha elválik a sütőpapírtól.
Én kb.
1 órát sütöttem… Kb.
félidőben kivettem a tepsit a sütőből, s megfordítottam, a belső részét raktam kívülre.