Hozzávalók:
Hozzávalók a 20 cm-es tortához:
3 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 cs vaníliáscukor
1 ek kukoricakeményítő
1/2 tk ecet
Krém hozzávalói:
50 dkg eper
25 dkg mascarpone (Pennyben a legolcsóbb!)
2 cs vaníliáscukor
porcukor
2 dl Meggle cukrászhab, és tetejére tortabevonó csokoládé.
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni.
Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk.
Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három 20 cm átmérőjű kört formázzunk a keményre vert habból.
(2 tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez, én egy 20 cm átmérőjű lábassal rajzoltam elő a köröket).
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsiket, és légkeveréssel 60 percig szárítsuk a lapokat.
Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még kb.
30 percig csukott ajtónál száradni, ezután vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy villával nyomkodjuk össze.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral.
Ezután keverjük hozzá az epret, majd apránként a keményre felvert Meggle cukrászhabot is.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy a tetejére is hagyjunk a krémből, azt is kenjük meg vele.
A csokoládét olvasszuk fel egy kis étolajjal, és csurgassuk a krém tetejére.
Ahogy megköt a csokoládé, rögtön fogyasztható!
Eper szemekkel lehet díszíteni a tetejét!