Habart zöldbab leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Habart zöldbab leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

0,60kg zöldbab
1 kis csokor kapor
1 p. tejföl
2 teáskanél zabpehelyliszt /vagy sima búzaliszt/
4 mokkáskanál só

*

Elkészítés:

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk,  közben 2 liter vizet felteszünk főni, benne a kis csokor kaporral.
Amikor a fazékban a víz már zubogva fő beletesszük a babot, majd 5 perc mulva megsózzuk.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, közben egy kis langyos vízzel apránként hígitjuk  a habarást, így is segítve a csomók eltünését. Húsz perc fővés után beleöntjük a habarást a fővő zöldbabba és még öt percig főzzük.
A fazeket hideg vízbe állítjuk, hogy lehüljön a leves, és langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Habart zöldbab leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Habart zöldbab leves