Hozzávalók:
1,1/2 kg, krumpli
1 tál tepertőbőr ( 10-15 dkg.)
4 db. babérlevél
1 tk. por pirospaprika
2 ek. liszt
4-5 ek. tejföl
só
ecet
ízlés szerint kevés édesítő/ cukor
*
Elkészítés:
A tepertőbőrt tegyük fel kevés sós vízben főni, adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le. (kuktában is főzhetjük,így sokkal hamarább kész)
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk közepes kockákra, adjuk a megfőtt bőrhöz, majd annyi vizet öntsünk hozzá, hogy ellepje, fedjük le és főzzük meg.
Amíg fő, keverjük össze a 2 kanál lisztet a tejföllel, annyi vizet adjuk hozzá,hogy egy kicsit hígabb legyen mint a palacsinta tészta, végül, ha megfőtt a krumpli, a levesből szedünk egy pár merőkanállal a habaráshoz, (hőkiegyenlítés miatt) beleöntjük, (át is szűrhetjük) egyszer felfőzzük és kész.
Szükség szerint utánaízesíthetünk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept