Habart burgonyafőzelék Katától

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
3-4 babérlevél

ecet
édesítő

*

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, mossuk, majd karikára vágjuk, annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk.
Amíg fő, elkészítjük a habarást.
A lisztet, tejfölt, pirospaprikát összekeverjük, annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy elkeverve palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
Amikor megfőtt a burgonya, beleöntjük a habarást, (át is szűrhetjük) egyszer felfőzzük és levesszük a tűzről.
Ízlés szerint ecettel, édesítővel ízesíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját régi receptem