Gyuvecs / dzsuvecs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej nagy főzőhagyma,
25 dkg. paradicsom (ekkora volt az első termés a kertemben)
3 db. lecsópaprika,
1/2 piros kaliforniai paprika, (lehet több is)
1/2 padlizsán,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál kakukkfű,
kis csokor petrezselyem zöld,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors,
1 kisebb csili,
1 bögre rizs, (előfőzve)
1+ 2 kanál olíva olaj.

*

Elkészítés:

A hagymát, és a paprikát felkarikáztam, külön edényekben tároltam.
A paradicsomot apró darabokra vágtam, a padlizsánt kisebb cikkekre daraboltam.
A fokhagymát a lehető legapróbbra aprítottam.
Serpenyőben, a következő sorrendben pirítottam a hozzávalókat.
Elsőként kevés olíva olajon a hagymát, kicsivel később a fokhagymát, majd a paradicsomot, valamint a padlizsánt, és a kimagozott apróra vágott csilit.
Megsóztam.
A kakukkfű ágacskákról a leveleket lesodortam a petrezselyem zöldet apróra vágtam, és azt is hozzáadtam.
Felöntöttem 1 dl.
száraz fehérborral, és hozzáadtam a paprikát is mindkét fajtát egyszerre.
Én szeretem, ha a paprika a mások által készített lecsókhoz képest kicsit roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti.
Az előfőzött rizst is hozzákevertem, és még 2 kanál olíva olajjal is megöntöztem.
Hagytam, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őröltem a lecsómra.