Gyuvecs ahogy én készítem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szamoca42

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

85

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg disznó hús(lapocka),
2 fej hagyma,
30 dkg rizs,
4 db paprika,
2 db padlizsán,
4 db közepes paradicsom,
1 nagy tejföl, só, bors, pirospaprika

*

Elkészítés:

A hagymából a, húsból,pirospaprikával sűrű pörköltet készítek, sózom borsozom.
A rizst megfőzőm.
Padlizsánt 1cm karikákra vágom és ½ órára az elején besózom, majd kinyomkodom és olajon mind a két oldalát megsütöm, félre teszem.
A maradék olajon  a paprikát  karikára vágva kicsit megdinsztelem.
A  jénait kicsit kiolajozom és a rizs felét belesimítom, erre kerül a padlizsán a paprika, a pörkölt és a paradicsom fele , szintén felkarikázva a maradék rizs, a tejföl és végül a maradék paradicsom.
A tetejére apó margarint csipegetek és az egészet megsütöm.
Ez a mennyiség volt amit láttatok, azt hiszem nálatok a 1,5  adag kell!
Sok sikert hozzá, egy kicsit macerás de néha meglehet csinálni!

Gyuvecs ahogy én készítem