Hozzávalók:
30 dkg disznó hús(lapocka),
2 fej hagyma,
30 dkg rizs,
4 db paprika,
2 db padlizsán,
4 db közepes paradicsom,
1 nagy tejföl, só, bors, pirospaprika
*
Elkészítés:
A hagymából a, húsból,pirospaprikával sűrű pörköltet készítek, sózom borsozom.
A rizst megfőzőm.
Padlizsánt 1cm karikákra vágom és ½ órára az elején besózom, majd kinyomkodom és olajon mind a két oldalát megsütöm, félre teszem.
A maradék olajon a paprikát karikára vágva kicsit megdinsztelem.
A jénait kicsit kiolajozom és a rizs felét belesimítom, erre kerül a padlizsán a paprika, a pörkölt és a paradicsom fele , szintén felkarikázva a maradék rizs, a tejföl és végül a maradék paradicsom.
A tetejére apó margarint csipegetek és az egészet megsütöm.
Ez a mennyiség volt amit láttatok, azt hiszem nálatok a 1,5 adag kell!
Sok sikert hozzá, egy kicsit macerás de néha meglehet csinálni!