Hozzávalók:
Sütő Mónika alapötletéből készítettem Ikrek 2.szülinapjára ezt a finomságot, kicsit átalakítottam.
napraforgómag (natúr hántolt)
mazsola
citromhéj reszelt
vanília
őrölt fahéj 2 kk.
3 alma felaprítva
1-2 ek. citrom leve
őrölt fahéj
díszítés aszalt meggy, alma
*
Elkészítés:
A tésztája alapja a következő:
Egy turmixgépbe beleteszem a kb. 10 dkg napraforgómagot, 10 dkg mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliát, őrölt fahéjat, majd jól összeturmixolom, azért vigyázzunk a gépre, hogy ne terheljük túl. Egy pici csattos tortaformába (13 cm átmérőjű) aljára betömködöm ezt a tészta alapot. Az almát megpucolom apró kockára vágom beleteszem a turmixba és összeturmixolom citromlével, őrölt fahéjjal. Ezt rányomkodom a tésztára. Óvatosan, hogy majd a csattos részt eltávolítjuk ne ragadjon a szélére. A tetejét díszítem aszalt meggyel és alma szeletekkel. Nagyon ízlett a piciknek.
Hűtőbe tárolom összedermed. (Az eredeti recept alulra a tészta alá ír banánt, meg aszalást ír pár óráig, de így is kítünő lett, gyors és finom.)