Hozzávalók:
tésztához.
3 tojás
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg finomliszt
Tetejére: 1 csomag
*
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra verem a cukorral, óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. Alaposan kivajazott, lisztezett gyümölcs torta formába öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm. Kiveszem a sütőből és pár perc pihi után kiborítom a formából, hagyom kihűlni. Közben a pudingot a szokásos módon megfőzöm. Langyosan kanalazom a tésztára a pudingot, ráhelyezem a felkarikázott gyümölcsöt (eper). Elkészítem az előírásnak megfelelően (Zselatin zacskóján leírás) a zselatint, 2-3 perc után állt, közepéről kezdve rácsurgatom egyenletesen a torta tetejére. Hűtőben tárolom pár órát. Majd szeletelhető.
Nekünk egy ilyen adag már kevés, úgyhogy én dupla adagból szoktam készíteni a nagy tepsibe.