Gyümölcsös vajaskosár kerámia tálban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Gyümölcsös vajaskosár kerámia tálban

Recept leírás:

Hozzávalók:

Vajas kosár:
1 csésze fehér tortalap morzsa
1 csésze tört apró csokoládé
1 mk fahéj
1 ek olvasztott vaj
Töltelék:
1 ek zselatin
60 ml narancslé
120 g tejszínes krémsajt
250 ml tejszín
60 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 mk reszelt narancshéj
Teteje:
Vegyes gyümölcs ( fagyasztott is jó ) gyümölcskeverék
banán
kiwi

*

Elkészítés:

Vajas kosár:
Összekeverjük a hozzávalókat, a tálba simítjuk a tésztát. Hideg sütőbe helyezzük, majd fokozatosan melegítjük a kívánt hőmérsékletre (kb:180 fokra). Felmelegedés után 10 percig sütjük.
Töltelék:
A zselatint megpuhítjuk a narancslében. Langyosra melegítjük.
A krémsajtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött narancslé, zselatin keveréket, felvert tejszínből felét, cukrot, narancshéjat.
Beleöntjük a lehűlt vajaskosárba. 3 órát hűtőben tartjuk.
Teteje:
A gyümölcsöket elrendezzük a krémen. 1 órát hűtőben tartjuk.
Tálaláskor tejszínnel díszítjük.

Gyümölcsös vajaskosár kerámia tálban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyümölcsös vajaskosár kerámia tálban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!