Hozzávalók:
6 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg teavaj
25 dkg túró
15 dkg kristálycukor
2,5 dkg zselatin
3 dl tej
friss, vagy befőtt gyümölcsök ízlés szerint (sárgabarack, őszibarack, meggy, eper, stb.)
*
Elkészítés:
1 dl hideg tejet elkeverünk 2,5 dkg zselatinnal a Konyhaművész Mérőkancsóban. 2 dl tejet felforralunk a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, majd feloldjuk a forró tejben a 15 dkg kristálycukrot. Összekeverjük a zselatinos tejet a cukros tejjel és langyosra hűtjük.
Közben a túrót kikeverjük a vajjal az Új Hullám Tálban, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a kihűlt zselatinos masszával összekeverjük.
A Szilikon Király formába öntjük a massza felét. Rátesszük a gyümölcsöket, utána befedjük a babapiskótával, végül a maradék masszát is ráöntjük.
Másnapig a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tálcára borítjuk a kész tortánkat és az Új Generációs Sajtkéssel szeleteljük.
Megjegyzés:A Sajtkés speciális kiképzésének köszönhetően, nem tapad hozzá sem sütemény, sem a sajt, ezért javaslom minden sütemény, sütés nélküli sütemények szeletelésére is, vagy éppen hidegtálak szeleteléséhez.
Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1l-es
Új Hullám Tányérok kiméréshez
Kis Füles kelesztő
TW Szűrő
Konyhaművész Mérőkancsó 0,5 l-es
Új Hullám 2 l-es tál
Szilikon Király forma
Új Generációs Szeletelő Kés
TW Rugalmas Kerek Vágólap
TW Reggeliző Tálca
TW Új Generációs Sajtkés