Hozzávalók:
1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400g
6 -8 ek baracklekvár
2 – 3 alma (vagy más gyümölcs), magház nélkül, vékonyra szeletelve
2 – 3 ek citromlé
Morzsa:
50g cukor
100g liszt
70g vaj
A mázhoz:
6-8 ek baracklekvár, felmelegítve
*
Elkészítés:
A sütőt 190 °C-ra melegítse elő.
A morzsához a vajat, lisztet és cukrot gyúrja össze. A masszát tegye hűvös helyre.
A Tante Fanny friss élesztős leveles tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja fel. Sütőpapírral együtt tekerje ki, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggasson belőle.
A tésztát kenje meg lekvárral.
Az almát szeletelés után locsolja meg citromlével, halmozza a tallérokra, és az összegyúrt masszából morzsoljon az almaszeletekre.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig süsse. Miután elkészült, kenje meg forró lekvárral.
Tipp: Alma helyett használhat más gyümölcsöt is, mint körte, vagy málna. Ha minden korongot más gyümölccsel díszít, színes, változatos desszerttel kínálhatja szeretteit.