Hozzávalók:
_ 250-300 g darált keksz
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
2 csapott kanál kakaó
2 evőkanál rum
3-4 evőkanál tej
10 -12 darab négyzet alakú keksz
KRÉM
2 dl habtejszin
1 csomag habfixáló
1 csomag vaniliás pudingpor
3 -4 evőkanál cukor
4 dl tej
2-3 banán vagy 25 dkg más gyümölcs ( málna.szeder,meggy ,ananász )
TETEJÉRE
10 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj
*
Elkészítés:
a darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal utoljára a tejet
-őzgerinc formát kibélelünk fóliával úgy ,hogy lelógjon
-a keksz masszával egyenletesen körbe tapasszuk az őzgerinc oldalát is
-Elkészitjük a krémet ….megfőzzük a pudingot ( hideg vízbe állítjuk úgy nem bőrödzik be )
-kevergetjük ,hogy kihüljön
-A habtejszint felverjük + a habfixáló
-a kihült krémhez keverjük
-az őzgerinc formába a kekszre simitjuk a fele krémet
-ráhelyezzük a banánokat
-a krém másik felével betakarjuk
-a krém tetejét sorba kirakjuk a kekszekkel
-a fóliával betakarjuk
-hűtőbe rakjuk (ha lehet egy éjszakára)
-másnap kiboritjuk egy lapos tálra
-a csokit gőz felett olvasszuk és bevonjuk vele a desszertet
-újból a hűtőbe tesszük 40-50- percig
forró vízbe mártott késsel szeleteljük


