Hozzávalók:
4 tojás
2O dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja és leve
1 kis üveg málna befőtt
1 csomag málnás pudingpor
*
Elkészítés:
Az alaprecept Timi kavart kuglófja, kicsit megmásitva…
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, olajjal és a sütőporral összekevert liszttel. A habot a lisztes masszához adjuk.
A masszát elosszuk 3/4 – 1/4 arányba. A 3/4 részbe belereszeljük az 1 citrom héját és beleöntjük a levét is.
A masszát beleöntjük a kuglóffromába. Az 1/4 részbe belekeverjük a málnás pudingport és a málnabefőtt levét.
Ezt a masszát is beleöntjük a formába. Kicsit megkavarjuk kanállal és beledobáljuk a málnát.
Sütőben 18O fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
Ha megsült – porcukrozzuk, leönthetjük csokival is.
Én most összekeverten a 1 dl befőtt levét 6 kanál porcukorral, 1/2 kanál olajjal, jól kikevertem és ezzel öntöttem le a kuglófot.


