Hozzávalók:
3 p. natúr joghurt
8 ek. cukor
1 cs. zselatin
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta
1 flakon tejszínhab
1/2 l tej
idénygyümölcs
*
Elkészítés:
A zselatint, a vaníliás cukrot, a joghurtot és a cukrot összekeverem és lassú tűzön felmelegítem, de nem forralom fel. Ezután kihűtöm. (gyorsabban hűlik, ha hideg vízbe állítom és kavargatom néha).
A kekszet vagy babapiskótát langyos cukros tejbe mártom, és lerakom sorban a forma aljára. (én most gyümölcstortaformát használtam).
Rárakom a gyümölcsöt.
Ha a joghurt kihűlt, belenyomom az egész flakon tejszínhabot, összekeverem és ráöntöm a gyümölcsre.
2-3 órán át hűtöm.
Ha valaki szeretné, a tetejét díszítheti.
Jó étvágyat!