Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg margarin
14 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliáscukor
1 l tej
7-8 evőkanál búzadara
ízlés szerint gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
*
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, és folytonos keverés mellet hagyományos kását főzünk belőle (ne legyen túl híg, de kőkemény se). Ha ez elkészült, a tojások fehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. A még forró, meg nem dermedt darakásába belekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt vagy sütőpapírral bélelt süteményformába (gyümölcstorta forma) öntjük a tésztát. Tetejét megszórjuk gyümölccsel. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.
Tipp: a cseresznyét, meggyet magozzuk ki, a befőttet csepegtessük le, ha fagyott gyümölcsöt használunk, olvasszuk ki teljesen és csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.
Jó étvágyat!