Hozzávalók:
Hozzávalók:1 kg. gyümölcs (vegyes is lehet)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
1 csipet só
1 pár csepp rumaroma
200 g. főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
*
Elkészítés:
Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk ( lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros )A gyümölcsöket, hideg vízben teszem fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszek a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet temperálom (hőkiegyenlítés) majd csomómentesre keverve visszatöltöm.
Beleadom az őrölt fahéjat is, és felforralom.
Hideg vízfürdőben hagyom kihűlni, de akár melegen is tálalható.