Gyümölcsleves.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Gyümölcsleves.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:1 kg. gyümölcs (vegyes is lehet)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
1 csipet só
1 pár csepp rumaroma
200 g. főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz

*

Elkészítés:

Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk ( lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros )A gyümölcsöket, hideg vízben teszem fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszek a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet temperálom (hőkiegyenlítés) majd csomómentesre keverve visszatöltöm.
Beleadom az őrölt fahéjat is, és felforralom.
Hideg vízfürdőben hagyom kihűlni, de akár melegen is tálalható.

Gyümölcsleves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyümölcsleves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!