Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
10 dkg apróra vágott lokum( loukoumi), vagy zselécukor
1 narancs lereszelt héja
pici mézeskalács fűszer
*
Elkészítés:
A vajat(vagy margarint) habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom egyenként a tojásokat, azzal is keverem.
Amikor már nagyon jó habos az egész, hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatom a megmosott mazsolát, a diót, a feldarabolt lokumot, a narancshéjat és a pici mézeskalács fűszert.
A süteménymasszát egy kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntöm, előmelegített sütőbe teszem, és közepes lángon sütöm. Kb. 35-40 perc alatt sül meg.
A mikor megsült, kiborítom a formából, hagyom kihűlni, majd szeletekre vágom.