Gyümölcskenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 tojás
15 dkg lágy vaj
18 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja
kevés tej

*

Elkészítés:

A lágy vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.
Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk, és beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tesszük, kb.
60 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
Ha már jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve hagyuk kihűlni.
Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Gyümölcskenyér