Hozzávalók:
Hozzávalók (16 szeletes tortához):
3-4 tojásból vizespiskóta
1 nagy doboz (4-5 dl-es) gyümölcsjoghurt
2-3 dl tejszín, felverve, ebbe csorgatva közben:
20 g étkezési zselatin (ami 1,5 dl vízben fel lett oldva)
Mehet még bele a joghurt gyümölcsízével egyező gyümölcs, vagy aroma, de kóstolás fontos, lehet semmi nem kell már belel!: )
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Pofon egyszerű! Kisütöm a piskótát, amit miután kihűtöttem nem vagdosom fel, hanem egyben visszarakom a tortaformába.Megmagasítom a formát, és a kikevert krémemet rákenem, jó vastagon.
Majd dermesztem. Ezután körbevágom a forma oldalát,és leveszem a keretet.Ízlés szerint díszíthető.
A krém: A zselatint feloldom vízben, és a félig felvert tejszínhez csorgatom, miközben folyamatosan verem, keményedésig. Egy nagy tálban összekeverem a joghurtot a zselatinos tejszínhez. Ízlés szerint tovább ízesítem.


