Hozzávalók:
Hozzávalók: 6 db
Krém: 25 dkg
Tetejére: 1 cs
*
Elkészítés:
6 tojássárgáját, 6 EK porcukorral habosra keverünk,majd 5 EK liszt, negyed sütőporral összekeverünk, és a tojásos masszához adjuk. A tojásfehérjét kémény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Kizsírozott lisztezet tortaformába öntjük, előmelegített sütőben közepesen 5-ös fokozaton sütjük.
Krém: 25 dkg tea vajat 10 cs vaníliás cukorral elkeverek és a kihűlt pikótára kenem, és megrakom a tetejét eperrel.
Szörpöt a vízzel felfőzöm, zselatint meleg vízzel elkeverem és hozzá keverem a felfőzött szörphöz ezzel már nem kell főzni. Ha már kezd dermedni ráöntöm a eperre, és hagyom teljesen megdermedni.