Hozzávalók:
Hozzávalók:
– 1 csomag leveles tészta
– 25 dkg fagyasztott gyümölcs ( erdei gyüm. keverék)
– 1 cs. vaníliás pudingpor
– 3 dl tej
– 3 ek. cukor
– csipet só
– 1 cs. zselatin
– 3 evőkanál méz
– 1 tojás
*
Elkészítés:
A gyümölcs keveréket egy lábosba öntöm és lassú tűzön a mézzel el kezdem főzni.
Ha a gyümölcsök már kiolvadtak, és szépen kezdenek szétfőni, akkor hozzáadom a zselatint, meg várom míg egy-kettőt rottyan, majd elzárom alatta a gázt.
A pudingport, 1 dl tejjel és cukorral, sóval kikeverem, majd a maradék tejet el kezdem forralni.
Az a lényeg, hogy a végén egy sűrű állagú pudingot kapjunk.
Ha ez kész, hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kinyújtjuk, (nem kell nagyon vékonyra ) és tetszőleges kockákat vágunk, attól függően hogy mekkorákat akarunk, és jöhet a móka: a tészta kocka közepére helyezünk egy kanál pudingot, aztán egy kanál gyümölcsös szószt, majd a négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.
Egy tojást felverünk, megkenjük, és 180fokon 25percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.