Gyulavári káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

130

Nehézség

Haladó

Gyulavári káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg füstölt hús(nálam lapocka volt)
1 szál Gyulai kolbász
1 fej hagyma
75 dkg savanyú káposzta
pár szem köménymag
1 csapott  ek. pirospaprika
1 ek. zsír
3 babérlevél
3 cikk fokhagyma
bors
tejföl

*

Elkészítés:

Ezt a receptet a Gyulahús Kft oldalán találtam, már egy ideje el akartam készíteni, most jött el a napja. Egy kicsit változtattam az eredeti recepten a fűszerezésben, én tettem a káposztához  babérlevelet, fokhagymát és egy kis borsot is, amik az eredeti receptben nem szerepelnek.  Nagyon finom, laktató étel.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés forró zsíron megfonnyasztom, a tűzről lehúzva, megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a kockára vágott füstölt húst, és félig öntve vízzel, lassan majdnem puhára párolom.
Közben felteszem főni a savanyú káposztát kb. 3 dl vízzel felöntve, beleteszem a babérlevelet, fokhagymát, fűszerezem köménymaggal, borssal. Sót nem tettem bele, mert a füstölt hús sós.
A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverem és hozzáadom a vékony karikára vágott füstölt Gyulai kolbászt. Az egészet még egyszer felforralom, ha kell még fűszerezem.
Tálaláskor  tejföllel meglocsolom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyulavári káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!