Gyulaival töltött karaj egyben sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

105

Nehézség

Könnyű

Gyulaival töltött karaj egyben sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

*Kb. 30 cm hosszú csont nélküli karaj
*2 szál gyulai kolbász
*só
*bors
*2 ek zsír
*1 dl víz
*1 tk házi ételízesítő

*

Elkészítés:

A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk.
Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk.
A kolbászok egyik végét levágjuk és itt összeillesztve a karajba töltjük.
Kívülről alaposan bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.
Belefektetjük a töltött húst, majd öntünk mellé kb.
1 dl vizet, amihez adjuk a fűszerkeveréket, és alufóliával lefedjük.
Hideg sütőbe tolva 200 fokon hőlégkeveréssel kb.
90 percet puhítjuk.
(Ha már könnyen belemegy a villa hegye, akkor jó.
) A fóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra mérsékelve további 15 percet pirítjuk.
(A sütési idő természetesen sütő- és húsfüggő, a fentiektől eltérő lehet.
) Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon a felszíne.
Itt már érdemes többször ránézni.
Majd kiemeljük a szaftból, hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Gyulaival töltött karaj egyben sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyulaival töltött karaj egyben sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!