Hozzávalók:
50 dkg serés lapocka, kockázva
1 pár Gyulai kolbász
4-5 gerezd fokhagyma
4 db zöldpaprika
1 db csípős paprika
4 db paradicsom
zsír
bors
só
kömény
pirospaprika
30 dkg rizs
*
Elkészítés:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk.
A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A kolbászt karikára szeljük.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot.
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a kolbászt is, és puhára pároljuk.
Külön megpároljuk a rizst, háromszoros mennyiségű vízben.
Majd a húsos ragut és a rizst óvatosan összeforgatjuk.
Én a képen látható módon tálaltam.
Savanyúságot kínáljunk hozzá !