Hozzávalók:
1 kg sertés dagadó
1 szál gyulai kolbász
2 vöröshagyma
3 gerezd áttört fokhagyma
3 paradicsom
3 zöldpaprika
1 kk só
frissen őrölt bors
1 kk őrölt pirospaprika
kevés csili pehely
2 ek tejföl
1 dl száraz fehérbor
*
Elkészítés:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.
A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.
Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.