Gyulai sertéstokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Gyulai sertéstokány

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertés dagadó
1 szál gyulai kolbász
2 vöröshagyma
3 gerezd áttört fokhagyma
3 paradicsom
3 zöldpaprika
1 kk só
frissen őrölt bors
1 kk őrölt pirospaprika
kevés csili pehely
2 ek tejföl
1 dl száraz fehérbor

*

Elkészítés:

A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.
A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.
Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.

Gyulai sertéstokány

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyulai sertéstokány

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!