Hozzávalók:
2 nagy csirkecomb
1 kisebb fej hagyma
1 ek. zsír
1 Gyulai tömlős májas
2 zsemle
1 tojás só
2 kk. bors
2 kk majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 ek. zsemlemorzsa
15 dkg zsír
1 dl víz
*
Elkészítés:
Ha nincs itthon májunk, vagy gyorsan akarunk májas tölteléket készíteni, kiváló hozzá a tömlős kenőmájas, én Gyulai májast szoktam használni, mert nagyon finom
A csirkecomb bőrét fellazítom, jól besózom a bőr alatt is, hagyom állni fél órát.
Addig elkészítem a tölteléket. A hagymát apró kockára vágom és az ek. zsíron szép barnára pirítom. Hozzáteszem a májast, jól elkeverem, majd beleteszem az áztatott, kinyomkodott zsemléket, a felvert tojást, a fűszereket, ízlés szerint sózom és beleszórom a morzsát is, az egészet jól összedolgozom.
Végül hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A tölteléket a csirkecomb bőre alá halmozom a bőrt visszahajtom rá.
Nem szoktam megtűzni sem, mert szépen egyben marad.
Egy tepsit kikenek a zsírral, erre helyezem a megtöltött combokat, majd öntök hozzá 1dl vizet.
Előmelegített sütőbe teszem, időnként meglocsolom a zsírjával a combokat, a vizet pótolom.
Amikor már puha a hús, szép piros, ropogósra pirítom a bőrét. Köretnek krumplipürét készítek hozzá, mi befőttel, vagy kompóttal szeretjük legjobban.
A blogomon több kép is található:
http://pkrumpli.blogspot.hu/2016/11/gyulai-majassal-toltott-csirkecomb.html