Hozzávalók:
1 kg. pulyka felsőcomb filé,
1 szál gyulai, vagy házi szárazkolbász,
2 nagyobb fej hagyma,
3 db sárgarépa,
3 gerezd fokhagyma,
pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
3 db. paradicsom, és paprika,
1 dl száraz fehérbor,
kevés só,
a körethez újkrumpli,
a tálaláskor újhagyma, apróra vágva.
*
Elkészítés:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.
A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk.
Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk.
A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús, és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük.
Ha szükséges, kicsit sózzuk.
A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz.
Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.
Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral.
Illik hozzá a kovászos uborka is.
Mint minden általam készített ételről, erről is bővebben beszámolok saját blogoldalamon, így ott többet tudhattok meg róla.
http://gasztropajtibogracsa.
blogspot.
hu/2013/08/gyulai-finom-falatok-kifoztuk-magazinba.
html