Gyulai apró pecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Gyulai apró pecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kanál mangalica zsír,
60 dkg. sertés lapocka,
1 szál gyulai kolbász,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. kaliforniai paprika,
2 db. hámozott paradicsom,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt kömény.

*

Elkészítés:

A zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt  paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat.  Őrölt paprikát teszünk hozzá, majd összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Összekeverjük, majd a karikára vágott kolbász is hozzákerül. A kolbászt a legvégén adjuk hozzá, mert ez minden előkészítés nélkül is fogyasztható. Ha korán adjuk az ételhez szétfőhetnek a vékony kolbászkarikák, ha későn, nem adja át a kitűnő aromát az egész ételnek.
Soós tésztával tálaltam.

Gyulai apró pecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyulai apró pecsenye