Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
0,5 fej fejes káposzta
1 db kígyóuborka
2 db paradicsom
2 db paprika
1 fej lila hagyma
1 mk. rozmaring
4 dl joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék
1 mk. oregánó
őrölt bors
köménymag
ételízesítő
1 dl olíva olaj
1 db. kaliforniai paprika
1 db. hegyes erős paprika
1 cs. hónapos retek
*
Elkészítés:
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk. Én a káposztát vékonyra szeletelem a többi hozzávalót felkockázom. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajba belekeverem a szárnyas fűszert, oregánót borsot, köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát Beleforgatom a csirkecsíkokat és legalább egy órára hűtőbe teszem. Ha előző nap bepácoljuk még finomabb. Elkészítés: A csirkehúst serpenyőben szép pirosra sütjük. A joghurtba kevés ételízesítőt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát keverünk. A zöldségeket összekeverjük. A joghurt öntettel és a hússal tálaljuk. Adhatunk mellé sült burgonyát is köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!