Gyros-szendvics arab pitában

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Gyros-szendvics arab pitában

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Pitahoz: 1000 g
1/4 pohár olaj
1 tk só
1 tk szárított élesztő ( instant)
500 ml víz
1/2 tk cukor
Saláta: paradicsom
Paprika
Hagyma
Saláta
Uborka
Apróra vágott petrezselyem
Apróra vágott koriander zöldje
Saláta ízesítésű: só,bors,citromle,olívaolaj
Töltelék: maradék sulthushoz vagy gyros hús
Öntetekkel: csicseriborsokrem ( humusz), tahini

*

Elkészítés:

Készítsük el a hozzavalokbol a pita tesztat. Tegyük félre pihenni 15-20 percre,majd osszuk 4 vagy 8 részre a tesztat attól függően mekkora Pitat szeretnénk kapni (4 óriás vagy 8 közepes adag). Formáljuk kerékre a tésztákat,majd lisztezett felületen nyujtsuk vékonyra.Sutopapirral belelt tepsibe vagy pizza formába tesszük és villával szurkaljuk meg jó alaposan a tesztat,hogy sütés közben ne legyen vastag.Elore melegített forró sütőben kb 4-5 perc alatt készre sütjük. ( en a legmagasabb fokozaton 275 fokon sütöttem )Maradék sült húst vágjuk csíkokra vagy csak tepkedjuk szét.Keszithetunk gyros húst és azt is tehetjük tolteleknek.
Készítsük el a salátát: a hozzávalókat vágjuk apróra és Izesitsuk.Keverjuk össze. Bármilyen maradék otthon levő zöldségből is elkészíthetjuk salátát izles szerint.
Töltés: a Pitat kenjük meg Csicseriborsokremmel ( humusszal ), halmozzuk a húst egy csíkban a pita közepére,majd a húsra a salátát.Tetejet locsoljuk meg tahini- vel , és tekerjuk fel mint a palacsintát. Izles szerint megtolthetjuk bármi mással,a salátát is varialhatjuk.
Akinek van kemenceje otthon az abban susse a pitakat magas hőfokon!