Gyros salátával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Irénke

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

65

Nehézség

Könnyű

Gyros salátával

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
1 nagy fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
olaj
Az öntethez:
2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém
só,bors
A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, hagyma, káposzta paprika)

*

Elkészítés:

A felaprított tarját összekeverjük a páccal,   a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst.
Egy éjszakán át pihentetjük, majd tepsibe  rakjuk.
Először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül készre sütjük.
Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót, borsot.
Tálaláskor a sült krumplira rátesszük a húst,  erre jön az apróra vágott zöldség.
Végül az öntet amellyel lelocsoljuk.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!

Gyros salátával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gyros salátával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!