Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
1 nagy fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
Az öntethez:
2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém
só,bors
A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, hagyma, káposzta paprika)
*
Elkészítés:
A felaprított tarját összekeverjük a páccal, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst.
Egy éjszakán át pihentetjük, majd tepsibe rakjuk.
Először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül készre sütjük.
Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót, borsot.
Tálaláskor a sült krumplira rátesszük a húst, erre jön az apróra vágott zöldség.
Végül az öntet amellyel lelocsoljuk.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!