Hozzávalók:
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
20 dkg borsó(télen fagyasztott)
2 közepes krumpli
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1 kk. pirospaprika
só
bors
ételízesítő
1 ek. liszt
*
Elkészítés:
A zsírt megolvasztom, ráteszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd a darabolt zöldségeket, sózom és párlom 5-6 percig. Közben a borsót enyhén sós vízben megfőzöm. Azért csinálom így, mert csak addig főzöm a borsót, hogy éppen jó legyen és csak a végén adom hozzá a leveshez, levével együtt, így a borsó nem fő szét, nem törik össze. A zöldségekre szórom a lisztet, jól átforgatom, majd lehúzva a tűzről hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem és felengedem vízzel, beleteszem az ételízesítőt, borsot. Amikor félig puha az összes zöldség, jön hozzá a kockára vágott krumpli, ha az is megpuhult hozzáöntöm a borsót levével együtt és már csak egyet forralok rajta. Ha van tehetünk bele petrezselyem és zeller zöldet is.