Hozzávalók:
A lapokhoz:
6 evőkanál olaj
6 kanál tej
6 kanál cukor
egy kevés szalakáli
1 tojás
annyi liszt, amennyit felvesz
A krémhez:
6 tojás
30 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj vagy margarin
*
Elkészítés:
A torta lapjaihoz összekeverjük egy tálban a hozzávalókat. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk. a liszt mennyiségét csak saccolni tudom, kb. 50 dkg ( nekem most egy kicsit keményre sikerült). Kis cipókat formálunk belőle, és palacsinta formájú lapokat sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 lapot kapunk. (Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért dupla adagból szoktam készíteni) A lapokat felforrósított száraz palacsintasütőben sütjük. Érdemes több lapot előre kinyújtani, mert nagyon hamar megsülnek. amikor a felső fele már fehér a tésztának, egy lapát segítségével( én feldobom) megfordítjuk, pár perc alatt az a fele is szép pirosra sül.
Amíg a lapok hűlnek, elkészíthetjük a krémet. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és gyakran megkavarjuk, megelőzve ezzel , hogy bebőrösödjék. Ha már langyosra hűlt, apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint. Megkenjük vele a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is bevonhatjuk vele( ha esetleg kimarad annyi a krémből). De akár glazúrral is, vagy olvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk.
A tetjét tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: nekem nem igazán szokott sikerülni a lapok kerek formára való nyújtása, ezért egy fedő segítségével körbevágom, mielőtt a palalcsintasütőbe helyezném.