Hozzávalók:
1 kg darált hús (dagadó, vagy a lapocka)
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
1,5 marék rizs
2 tojás
só
őrölt bors
1,5-2 kg tölteni való paprika
1/2 liter paradicsompüré
zsír, liszt a rántáshoz
*
Elkészítés:
Sokan nem főztek még indukciós főzőlapon.
nekik szertnék tapasztalataim alapján segítséget nyújtani az egyik legkedveltebb nyári recept leírásával.
A tölteléknek valókat összegyúrjuk, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük.
(A töltelék a főzés során dagad, így ne töltsük túl, mert a paprikák különben kirepednek !) A paprikákat sorba rakjuk a fazékba, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, kicsit megsózzuk, majd felforraljuk.
Ekkor a hőmérsékletet csökkentjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószt is.
Ha újra felforr, berántjuk, majd takarékra vesszük és lassú tűzön készre főzzük.