Hozzávalók:
Tészta: 200 g
150 g szobahőmérsékletű vaj
5 egész tojás
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
Tetejére: 600 g
4 ek kristálycukor
1 ek őrölt fahéj
*
Elkészítés:
– Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet.
– A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk.
– Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére.
– 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül.