Hozzávalók:
tesztahoz: 200 gr
150 gr vaj
5 tojás
300 gr Liszt
1/2 csomag sütőpor
Tetejére: szilva tetszőlegesre vágva
4-5 ek cukor
1 ek őrölt fahej
Díszítés: porcukor
*
Elkészítés:
A Tesztahoz vallókat egy tálba tesszük es jol kikeverjük. A masszát jol kivajazott tepsibe ontjuk,majd elsimitjuk. ( a tepsi mérete: 26×33) A kimagozott ,megtisztított szilvát tetszőlegesen vágjuk össze,beizesitjuk es megszórjuk bőségesen a teszta tetejét a szilvaval.Elomelegitett sutoben 170 fokon kb 35 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt vágjuk fel es tálalás elott szórjuk meg porcukorral. En a szilvaval kezdtem. Eloszor meg mostam,izesitettem es amig a teszta elkészült addig hagytam állni a fahéjas cukorban.Persze aki edesebben szereti adjon hozza tobb cukrot es hadja tovabb állni a cukorban.Annyira finom a tésztája,hogy akar tortahoz is készíthetjuk.