Hozzávalók:
1 nagy krumpli
liszt
1 tojás
7 nagy szem szilva(vagy befőtt)
porcukor
fahéj
5 dkg zsemlemorzsa
1 mk. zsír
3 dkg kristálycukor
1 mk. kanál fahéj
A szilvákat szétnyitom és mindegyik közepébe teszek egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére.
*
Elkészítés:
A krumplit kockára vágva megfőzöm, jól lecsepegtetem, gyúródeszkára borítom és még melegen összetöröm, hagyom teljesen kihűlni.
Amikor teljesen kihűlt szórok rá lisztet, hozzáütök egy tojást. Összegyúrom és ha kell még liszt, akkor szórok hozzá keveset, csak annyi kell, hogy a tészta jól összeálljon.
A deszkát belisztezem és a tésztát kinyújtom, 7 egyforma darabra vágom.
Közben egy fazékban teszek fel vizet forrni és odakészítem a kevés zsíron világosbarnára pirított morzsát is.
A tésztakockákra ráteszem a szilvát, gombóccá formálom. Forró vízbe rakom. Ha feljöttek a víz színére akkor még főzöm 2-3 percig, hogy a szilva megfőjön benne, akkor kiszedem a cukros morzsára, jól meghempergetem benne.